Lees alles over linoleum vloeren

Een vloer van linoleum, soms ook wel Marmoleum® genoemd, is een vloer gemaakt van 97% natuurlijke, deels gerecyclede, materialen, zoals jute en hars. Een linoleumvloer is een harde vloer, geluiddempend en zeer duurzaam. Groot voordeel van een linoleumvloer is dat het krasvast en zeer gemakkelijk te onderhouden is en dat het leverbaar is in allerlei decoratieve uitvoeringen.

Door de samenstelling is een linoleumvloer erg geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes als badkamer, keuken en toilet. Net als bij een pvc vloer vraagt een linoleumvloer om een vlakke, geëgaliseerde ondergrond omdat oneffenheden snel naar boven komen. De vloer neemt snel de omgevingstemperatuur aan en is bruikbaar bij vloerverwarming maar anders dan bij een pvc vloer moet er bij linoleum wel rekening gehouden worden met emissie en met een beperktere warmteoverdracht.

Tip!

De tip van Multiflor

Als je een linoleumvloer op een vriendelijke manier wilt laten glanzen dan kun je het inwrijven met een mengsel van een liter melk en een liter water.

Wil je graag kennismaken met Multiflor?

Onze experts geven je graag advies op maat, geheel vrijblijvend!

Neem contact op