Lees alles over parketvloeren

Van oorsprong denk je bij een parketvloer direct aan een massieve houten vloer van hardhout of kurk. Een vloer die duurzaamheid uitstraalt en vaak een beetje ‘chique’ aandoet. Wat zijn de voordelen van een parketvloer en zijn er ook nadelen?

Een parketvloer bestaat altijd uit massief hout, tussen de 6 en 15 millimeter dik. Dit maakt meteen het verschil met laminaat, wat bestaat uit meerdere lagen, van onder meer papier en vezelplaat. Omdat een parketvloer dik is, slijt hij maar heel erg langzaam en gaat hij erg lang mee. Hij moet wel onderhouden worden en eens in de zoveel tijd heeft parket een schuurbeurt nodig. Een parketvloer neemt de omgevingstemperatuur aan, waardoor het altijd aangenaam warm aanvoelt.

Toch is niet alle parket geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Andere nadelen zijn dat parket relatief duur is en dat de vloer werkt waardoor hij uitzet of krimpt en er zo naden en kieren kunnen ontstaan. Daarnaast kan parket beslist niet tegen vocht, dus het is niet geschikt voor ruimtes als een keuken of badkamer. Een parketvloer kan zwevend of vast gelegd worden en met de mogelijkheden van nu kunnen wij zelfs een nieuwe vloer een verouderde look geven.

Bij Multiflor vertellen we je graag meer over de voor- en nadelen van parket, dus loopt gerust binnen bij onze showroom op Ekkersrijt in Son.

Tip!

De tip van Multiflor

Zand op een parketvloer schuurt en geeft beschadigingen. Een parketvloer moet dan ook dagelijks gestofzuigd worden. Om zo min mogelijk zand in huis te krijgen, is het verstandig om twee goede deurmatten aan te schaffen. Eén voor buiten en één voor binnen.

Wil je graag kennismaken met Multiflor?

Onze experts geven je graag advies op maat, geheel vrijblijvend!

Neem contact op