Lees alles over PVC vloeren

Een vloer van pvc is vaak niet van echt hout of natuursteen te onderscheiden. Iedere strook of tegel heeft een uniek geprinte structuur en dat maakt een pvc vloer dé ideale vloer in een woning of kantoor.

Ook al is je pvc vloer niet van bijvoorbeeld een houten vloer te onderscheiden, als je erop loopt dan hoor je toch het verschil. ‘Klost’ een houten, laminaat of stenen vloer, een vloer van pvc is vrijwel ‘muisstil’, zelfs als je er met schoenen met hakken op loopt. Een ideale oplossing voor benedenburen.

Pvc is van nature een warm materiaal, het neemt de temperatuur van de omgeving aan, maar wil je nu ook in de winter warme voeten dan is een pvc vloer met daaronder vloerverwarming een uitkomst. Omdat pvc goed geleidt, heeft het geen emissie en betekent aan ook direct aan; je voelt de behaaglijke warmte meteen. De vloer is vrijwel direct op temperatuur, wat ook nog eens scheelt in de energierekening.

Alle pvc vloeren zijn voorzien van een sterke top- en beschermlaag, die slijt- en krasvast is en dus niet snel beschadigt. Dat scheelt enorm in het onderhoud. Gewoon stofzuigen en dweilen volstaat, als je maar twee keer per jaar de vloer behandelt met een speciale cleanser. Zit er onverhoopt toch ergens een hinderlijke beschadiging (kleine krasjes zijn er altijd) dan is dit deel van de vloer in no-time te vervangen.

Een pvc vloer trekt nooit krom. Simpel omdat er geen hout in pvc zit. Dit maakt de vloer uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, zoals keuken en badkamer. Een prettige bijkomstigheid is dat pvc ook nooit glad wordt, waardoor uitglijden niet mogelijk is. De ideale vloer dus voor kleine kinderen, maar ook voor ouderen.

Het is wel belangrijk dat de ondergrond waarop een pvc vloer gelegd wordt, strak en glad is. De dikte (deze is dun) maakt dat oneffenheden in de basisvloer doorwerken in het pvc.

Omdat een pvc vloer niet werkt, kan hij volledig strak tegen een muur gelegd worden, waardoor nergens platte plinten nodig zijn.

Tip!

De tip van Multiflor

Ook op een pvc-vloer kunnen krasjes ontstaan, zeker van verschuivende meubels, zoals eetkamerstoelen. Plak onder de poten speciale viltjes voor pvc, dit voorkomt krassen en slijtage. Bij Multiflor hebben we deze speciale viltjes op voorraad.

Wil je graag kennismaken met Multiflor?

Onze experts geven je graag advies op maat, geheel vrijblijvend!

Neem contact op